Varkenshouderij

Nieuws 1022 x bekeken 5 reacties

EU naar WTO om importverbod Rusland

Brussel - Brussel schakelt de Wereldhandelsorganisatie (WTO) in rond het Russische importverbod voor varkensvlees. De ruzie tussen de Europese Unie en Rusland over het verbod loopt verder op. De WTO wordt gevraagd om een bindende uitspraak te doen over de kwestie.

Intensief overleg tussen de EU en Rusland heeft niet tot een oplossing geleid. Ook is er geen oplossing in zicht. Daarom besluit Brussel nu de WTO definitief in te schakelen, zo maakte de Europese Commissie maandag bekend.

Sinds eind januari importeert Rusland geen varkens of varkensvlees meer uit de EU sinds de vondst van Afrikaanse varkenspest in Litouwen en Polen. Volgens de EU is het importverbod buitenproportioneel omdat het maar gaat om enkele, geïsoleerde gevallen van varkenspest. Bovendien is de EU-brede ban in strijd met internationale handelsafspraken, aldus Brussel.

Een kwart van het Europese varkensvlees gaat naar Rusland, rekende Brussel voor. Denemarken, Duitsland en Nederland zijn grote exporteurs.

Laatste reacties

 • Varkenshandel den Hoed

  Een kwart van het overschot ! in Europa !!

 • Ceas

  Het westen moet de Russen maar blijven treiteren dan is dit pas het begin. Terwijl de westerse maffia dik geld blijft verdienen door controles van allerle producten te omzeilen via oekraine, letland, lithouwen, visa versa.

 • petit

  we hebben die export nodig, begrijpen ze dat niet in brussel???

 • varkenshaasje

  ja dat begrijpen ze heel goed 15 procent minder varkens en ze kunnen zo toch de inkoop laag houden voor de europese consument. inflatie moet laag blijven anders begint de kiezer te morren

 • ed12345

  Zou dat misschien iets te maken kunnen hebben met het tekenen van de Oekraiene in Brussel?????

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.