Varkenshouderij

Nieuws 811 x bekeken

'Afrikaanse varkenspest langzaam in bedwang'

Moskou - Hoewel Rusland eind vorige week toch weer een geval van Afrikaanse varkenspest bij een wild zwijn in de regio Smolenskaya ten westen van Moskou moest melden, hebben Russische veterinairen toch de indruk dat ze de ziekte onder de knie beginnen te krijgen.

Dat meldt Pig Progress. Het is voor het eerst dat de Russen zo optimistisch zijn, sinds de epidemie om zich heen begon te grijpen in 2007.

De veterinairen claimen dat de ziekte zo goed als onder controle is in het zuiden van het land, vooral in Krasnodar, één van de regio's waar de meeste gevallen zijn geweest de laatste jaren. De Russen wijzen er bovendien op dat ze er tot nu toe in geslaagd zijn de ziekte buiten de regio Belgorod te houden, een regio waar ongeveer een kwart van de Russische varkensstapel is gesitueerd.

De Russen zijn bovendien optimistisch over de kans dat ze een vaccin weten te ontwikkelen tegen de Afrikaanse varkenspest. Ze gaan er van uit dat dat in 2017 moet zijn gelukt.

Of registreer je om te kunnen reageren.