VarkensNieuws

Varkenspost.nl verbolgen over brief Dierenbescherming

Hardenberg – Leo Verheijen van Varkenspost.nl, de beheerder van IKB Nederland Varkens, is verbolgen over een brief die de Dierenbescherming aan varkenshouders met het Beter Leven kenmerk met één ster heeft gestuurd.

Hij noemt de informatie onjuist en kondigt een brief aan waarin de varkenshouders zal worden uitgelegd hoe het werkelijk zit.

De Dierenbescherming zegt in de bewuste brief dat varkenshouders die willen gaan leveren volgens de inkoopeisen van het Varken van Morgen zullen moeten werken met een IKB-systeem dat is erkend als GlobalGap-waardig, het kwaliteitssysteem van de supermarkten.

In de ogen van Verheijen is het IKB Nederland Varkenssysteem zonder meer GlobalGap waardig. “Het is zelfs een beter systeem. Alleen het stempeltje ontbreekt.” Het college van deskundigen van IKB Nederland Varkens is volgens hem niet overtuigd van de meerwaarde van een GlobalGap-erkenning. Wel houdt de organisatie de deur voor een eventuele benchmark die kan leiden tot zo’n erkenning op een kier. “Als onze varkenshouders het vragen, zullen we dat doen”, aldus Verheijen.

Beheer
WP Admin