VarkensNieuws

Swinkels hoopt op snelle duidelijkheid financiering onderzoek

Sterksel – Varkens Innovatiecentrum Sterksel kan in de verduurzaming van de varkensvleesketen een belangrijke rol spelen.

Daarvoor is het wel noodzakelijk dat er duidelijkheid komt op korte termijn over de Publiek Private Samenwerking (PPS) van waaruit tot nu toe een belangrijk deel van het onderzoek van Sterksel wordt gefinancierd. Die duidelijkheid is er op dit moment niet omdat er nog steeds wordt onderhandeld tussen de varkenshouderij-organisaties en het ministerie van Economische Zaken over de taken en bevoegdheden van de beoogde nieuwe producentenorganisatie voor de varkenshouderijketen. Dat is de boodschap die interim-manager Han Swinkels van het Innovatiecentrum heeft overgebracht aan NVV en LTO in een gesprek over de uitvoering van de nota ‘Recept voor duurzaam vlees’. Swinkels laat er geen misverstand over ontstaan dat het voor de toekomst en de continuïteit van het onderzoek van het innovatiecentrum van groot belang is dat er op korte termijn duidelijkheid komt over de financiering van het onderzoek.

Vakgroepsecretaris Henk Boelrijk van LTO bevestigt dat er nog steeds geen duidelijkheid is over de toekomstige financiering. Hij wijt dat vooral aan de opstelling van het ministerie van Economische Zaken en de politiek die zich volgens hem onvoldoende realiseren wat het schrappen van de productschappen teweeg brengt.

Beheer
WP Admin