Varkenshouderij

Nieuws 1130 x bekeken 1 reactie

Oekraïne en Duitsland ten strijde tegen Afrikaanse varkenspest

Kiev - Oekraïne en Duitsland willen zich gezamenlijk inspannen om de opmars van Afrikaanse varkenspest een halt toe te roepen. Beide landen hebben een overeenkomst van die strekking ondertekend.

De overeenkomst behelst een uitwisseling van medische kennis, onderlinge ondersteuning en de ontwikkeling van een netwerk van diagnostiek-laboratoria. Ook willen de landen werken aan de ontwikkeling van risico-inventarisatie en -beoordeling en de ontwikkeling van strategieën om het virus te beheersen in de wildezwijnenpopulatie en op kleine varkensbedrijven.

Oekraïne heeft tot nu toe twee gevallen van Afrikaanse varkenspest gehad. De eerste keer was in 2012 in het zuidoosten in de nabijheid van de Russische grens. Het tweede geval was in januari dit jaar. Het virus werd gevonden in een dood zwijn op vier meter afstand van de grens met Rusland.  Er zijn dit jaar geen verdere meldingen geweest.

Eén reactie

  • agratax2

    Het stoppen van de Afrikaanse varkenspest is van heel veel belang voor landbouw en volksgezondheid. Maar op dit moment deed Merkel er beter aan de opmars van Poetin richting Kiev af te stoppen. Maar in plaats daarvan laat ze deze 'oude vriend' van voor 1989 zijn gang gaan omdat de Duitse welvaart niet mag leiden onder de agressie van Moskou. Merkel verkoopt liever wapens aan Poetin, dan dat ze de Rus om zijn expansie drift te kunnen botvieren zowel in het Westen als in het Zuiden van haar grenzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.