Varkenshouderij

Nieuws 2440 x bekeken 5 reacties

Jansen: Varkens horen bij Nederland

Heteren – Varkens horen bij Nederland. Dat moet over vier jaar een krantenkop zijn in de Telegraaf als het aan kersvers voorzitter Ingrid Jansen van de NVV ligt. Jansen werd maandagavond met algemene stemmen gekozen tot voorzitter van de NVV voor de komende periode van vier jaar.

Het besef dat varkens bij Nederland horen moet de komende jaren doordringen in de Nederlandse publieke opinie. Daartoe wil Jansen zo veel mogelijk openheid betrachten en de positieve kanten van de varkenshouderij voor het voetlicht brengen. Een van die positieve kanten bijvoorbeeld die ze wil benadrukken is het feit dat het varken een kringloopdier is die meehelpt afvalstromen te verwerken. "De staldeuren moeten open en er moet weer ruimte komen om te ondernemen."

Jansen wil samen met LTO werken aan de uitvoering van de nota Recept voor duurzaam varkensvlees. De komende maanden werkt ze aan een uitgebreide toekomstvisie waarmee ze in september naar buiten wil treden.

Laatste reacties

 • J. Hogenkamp

  Prima indruk van onze nieuwe voorzitter gekregen op een positief gestemde ledenvergadering met goede opkomst. Daar kunnen we mee vooruit!

 • Mozes

  Een positieve en constructieve opstelling. Veel succes gewenst.

 • gjh

  ja mozes aan deze vrouw kan jouw lto niet aan tippen inclusief je huis vrienden maat,romijn of schenk

 • j.verstraten1

  gjh, ik neem het mevr. Jansen niet kwalijk als over 4 jaar deze krantenkop níet in de telegraaf verschijnt. Jij wel? Ik heb geen last van een ziekelijke afkeer of afgunst tegen welke belangenbehartiger dan ook, zolang men maar voor de goede zaak gaat, en waar mogelijk samen optrekt. Als je als mens, varkenshouder, sector gerespecteerd wil worden moet je dat verdienen. Dat begint met anderen te respecteren. Dat besef is gelukkig bij veel boeren wel aanwezig.

 • steenbok1

  succes mevrouw Jansen ( ps zorg voor eenheid in onze moeilijke sector, is al klein en kwetsbaar genoeg,, dus niet zo als GJH )

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.