Varkenshouderij

Nieuws 1126 x bekeken 4 reacties

Denemarken wil deal Rusland over vlees

Kopenhagen - Denemarken overweegt om zelf mer Rusland te onderhandelen over de opening van de Russische markt voor Deens varkensvlees. De Deense actie is een gevolg van het ontbreken van een gunstig perspectief op de onderhandelingen tussen de Europese Commissie en Rusland.

Dat meldt Global Meat News. Rusland sloot zijn grenzen voor varkensvlees uit de hele EU op 29 januari als gevolg van uitbraken van Afrikaanse varkenspest in Litouwen en Polen. Denemarken is daardoor zwaar getroffen. Het land exporteerde vorig jaar ruim 129.000 ton varkensvlees naar Rusland. Dat is 8,2 procent van de totale Deense uitvoer van 1,57 miljoen ton. "De Europese Commissie heeft voldoende tijd gekregen om een oplossing te vinden voor het Russische importverbod ten aanzien van varkensvlees uit de EU, maar dit is niet gebeurd. Misschien kunnen Rusland en Denemarken elkaar kunnen vinden in een overeenkomst", zei Per Hendriksen, de voorzitter van de Deense veterinaire dienst.

Laatste reacties

 • leftturn

  vreemd, een overheid die zich inspant voor de eigen sector? kennen we hier helemaal niet.

 • ikkethuis

  als de eu het niet lukt en een apart land wel, ondermijnt de gedachte van 1 blok te vormen met eu, voor betere handels afzet.

 • joannes

  Het is de Russische manier om de EU uit elkaar te spelen. Het is veel eenvoudiger kleinere landen met een straf en beloon manier te managen dan een EU dat nb in ruil voor subsidies de Ukraine in haar handelsblok wil trekken. En...... Denemarken moet uit de gegroeide afhankelijkheid daarin meegaan. Een meesterzet van die strategen daar in Moskou! Ben benieuwd hoe collega EU landen deze aktie Politiek zien? Wanneer ze het eng op handels criteria benaderen kunnen ze het negeren, maar graven daarmee hun eigen graf. De EU is voor zijn welvaart welvaart afhankelijk geworden van exporten naar ontwikkelingslanden met energie reserves. Met ondertussen meer dan 10 % werkeloosheid van mensen die geen baan vinden in die alsmaar rationaliserende Multinationals is dit een doodlopende Politieke strategie. Multinationals die concurreren met vestigingen in de US en China en goedkope productielanden.

 • varkenshouder1

  Opheffen de EU.!!!!!!!!!! Volgens mij heb je er alleen maar last van.

Of registreer je om te kunnen reageren.