Varkenshouderij

Nieuws 359 x bekeken

Deense varkensvleesproductie stabiel

Kopenhagen - De Deense varkensvleesproductie ontwikkelt zich stabiel. In het eerste kwartaal werd 4,8 miljoen ton geproduceerd. De slachterijen verwerkten daarvoor ruim 4,82 miljoen varkens. Dat is nagenoeg evenveel als in de eerste drie maanden van vorig jaar. De varkens waren vorig jaar kennelijk wel iets lichter, want toen werd 4,7 miljoen ton vlees geproduceerd. Een en ander blijkt uit de statistieken van landbouw- en verwerkersorganisatie LF.

De export van vleesvarkens nam in het eerste kwartaal ondanks de stabiele binnenlandse productie iets toe, namelijk naar 92.500 dieren. Vorig jaar waren er dat in de overeenkomstige periode krap 75.000. Ook de export van biggen bleef in de groei met een plus van een slordige 280.000 dieren ofwel ruim 1 procent. Het aantal in het buitenland afgezette biggen kwam daarmee volgens de LF-cijfers op krap 2,6 miljoen. Dat cijfer wijkt wel af van dat van het verplaatsingsregister van varkenshoudersorganisatie Danske Svineproducenter. Dit register noteert een export van ruim 2,38 miljoen biggen. In het zelfde kwartaal van vorig jaar noteerde deze instantie een biggenexport van krap 2,3 miljoen dieren. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.