Varkenshouderij

Nieuws 2149 x bekeken 2 reacties

Beursprijzen varkens en biggen bewegingloos

Zoetermeer – De beursprijzen voor zowel varkens als biggen blijven onveranderd op het niveau van afgelopen week. Daarmee houdt de varkensprijs stand na de stijging van 7 cent vorige week. Bij de biggen blijft de prijs voor de tweede achtereenvolgende week onveranderd.

De beursprijs voor geslachte varkens blijft op €1,65 per kilo. Vleesconcern Hilckmann verhoogt zijn varkensprijs voor de komende week met 3 cent naar €1,68 per kilo geslacht gewicht. Vorige week ging de prijs bij Hilckmann al met 4 cent per kilo omhoog, zodat die prijs ook met 7 cent is gestegen.

De Duitse vleesvarkenshoudersorganisatie ISN rekent de komende week op een lichte teruggang in het aanbod aan slachtrijpe varkens. Gelijkertijd wordt onder invloed van mooier weer een aantrekkende vraag voorzien voor grillartikelen. Dit resulteert in een vaste stemming onder varkenshouders.

 

Voor de varkens en biggennoteringen in Boerderij op Maat klik op de volgende links;

verwachte beursprijs voor biggen

beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

De beursprijs voor zeugen daalt voor de komende week met 1 cent per kilo naar €1,25 per kilo geslacht en €1,00 per kilo levend. De prijzen zijn in Boerderij op Maat te vinden onder de link: beursprijs zeugen

Laatste reacties

  • Jan Arthur

    Hallo, mijn naam is Jan

  • beertje

    Hallo
    Jan, mijn naam is niet beertje!

Of registreer je om te kunnen reageren.