Varkenshouderij

Nieuws 5038 x bekeken 9 reacties

Vijf maanden gevangenis voor handel in zwarte varkens

Udenhout - Een varkenshouder in de omgeving van Tilburg heeft een gevangenisstraf van vijf maanden voorwaardelijk gekregen vanwege valsheid in geschrifte en belastingfraude.

Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant bekend gemaakt. De gevangenisstraf zal niet ten uitvoer worden gebracht als de verdachte zich de komende twee jaar niet schuldig maakt aan een strafbaar feit. De verdachte heeft ook een taakstraf van 240 uur opgelegd gekregen.

De rechtbank acht het bewezen dat de varkenshouder in totaal elf inkoopfacturen en twaalf verkoopfacturen heeft vervalst. Het aantal gekochte dieren op de facturen bleek kleiner te zijn dan in werkelijkheid werden geleverd. Andersom werden op de verkoopfacturen minder dieren vermeld dan in werkelijkheid geleverd. Deze dieren gingen hoofdzakelijk naar een Italiaanse afnemer. De rechtbank merkt op dat de in- en verkoop van varkens een schakel vormt in het transport naar de uiteindelijke verwerking van varkens in de levensmiddelenindustrie. Verdachte handelswijze, waarbij meer varkens worden ingekocht, verkocht en afgeleverd dan in de officiële documenten is vermeld, werkt concurrentievervalsend en brengt risico's met zich mee voor mens en dier, onder andere door een beperkte controle op deze 'zwarte varkens'.

De contante geldstromen die gepaard gingen met deze dierstromen werden ook onvoldoende verantwoord in de administratie, zo oordeelt de rechtbank. Als gevolg daarvan is er te weinig vennootschapsbelasting betaald. De omzet van het bedrijf bedroeg op papier 8,4 miljoen euro terwijl het in werkelijkheid 9,3 miljoen euro was.

Laatste reacties

 • Wim de leeuw

  Hoe is het met het T rijbewijs ik hoorde dat het door de kamer goedgekeurd is l
  Mijn vraag is ik ,ben geboren 1955 heb geen rijbewijs en geen trekkercertificaat mag ik met mijn trekker blijven rijden op de openbareweg.

  M.v.g.

  Wim de Leeuw

 • minasblunders1

  Zolang je maar geen zwarte varkens aanrijdt!

 • Elevage

  vallen de zwarte varkens onder dezelfde regels als de zwarte pieten?

 • Demeter Griend

  Wim jij kan gebruik maken van de overgangsregeling.
  Je moet een trekkercertificaat behalen.
  Deze kan je vervolgens straks inleveren voor het trekkerrijbewijs wat veel moeilijker is en aan meer eisen moet voldoen.
  Even aan de studie en praktijk trekkercerficaat. Moet een eitje zijn als je al zo lang rijdt.

  Ene ik denk dat het biologische varkens zijn geworden.

 • ed12345

  De rechter zal wel geen brabander zijn geweest .Sinds de komst van de open grenzen met onze buurlanden zijn er zuid brabanders die hun bijverdienste ,de smokkel ,verloren hebben ,en brabanders zijn en blijven creatieve mensen

 • no-profile-image

  cross

  Hoe zit het met de straffen van witteboordcriminelen? Banken, Vestia, Politici, Elite-pedo's, die heel wat meer stelen dan een paar varkens. Bij inbeslag genomen dieren wordt ook veel gefraudeerd, dieren die niet op lijsten staan, zoek zijn, met winst aan handelaren doorverkocht of weer verwaarloosd op een markt worden aangeboden. Nu is een creatieve boer de zwarte piet.

 • wendy

  Het wordt tijd dat die Frank van den Braak is aangepakt wordt,heeft vele leveringen varkens aan vleesvarkenshouders niet betaald,die zogenaamd in Italie gestrand zijn en nu weer valsheid in geschrifte en gewoon varkens bijgeladen als de RVV weg reed. Dit soort mensen moeten uit de varkenshouderij,dit komt ons imago niet ten goede!

 • Jan Arthur

  Zwarte varkens zijn die schadelijk voor de volksgezondheid?

 • huisverkoop

  Zwarte varkens kunnen toch ook best mooi zijn tussen al die andere varkens

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.