VarkensNieuws

Rusland verbiedt invoer vlees Moldavië

Moskou – Rusland heeft een importverbod ingesteld voor varkensvleesproducten uit Moldavië. Dat heeft de Russische inspectiedienst Rosselkhoznadzor bekendgemaakt.

Volgens de dienst zijn er verdenkingen dat EU-producten die Rusland niet binnen mogen in worden Moldavië omgekat tot Moldavische producten en zo toch Rusland binnen komen.

De Russische inspectiedienst zegt een aantal gevallen van dit soort smokkel te hebben vastgesteld de afgelopen weken. Het zou gaan om varkensvlees afkomstig uit onder meer Letland, dat was omgekat als Oekraïens vlees. Rusland wil geen vlees uit de EU in verband met de vondst van vier met Afrikaanse varkenspest besmette dode wilde zwijnen in Polen en Litouwen.

Rusland heeft er geen vertrouwen in dat Moldavië zou kunnen voldoen aan de Russische eis om een systeem te ontwerpen dat re-export van vleesproducten uit andere landen uitsluit. Omdat Moldavië op het punt staat een vrijhandelsovereenkomst met de EU te ondertekenen vallen er volgens de Russen nog meer barrières weg in het handelsverkeer tussen de EU en Moldavië, waardoor in Russische ogen de kans op illegale import van vlees uit de EU via Moldavië toeneemt.

Beheer
WP Admin