Varkenshouderij

Nieuws 668 x bekeken

Voorraad varkensvlees VS naar record

Washington - De voorraden varkensvlees in de Verenigde Staten lagen eind februari naar schatting op 289.600 ton. Dat is een recordhoeveelheid voor februari. Het vorige record werd vorig jaar bereikt met 287.300 ton. Dat verwachten Amerikaanse analisten.

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) komt vrijdag met definitieve cijfers over de Amerikaanse voorraden van varkensvlees in februari. Koelhuizen in de VS hadden in april 2013 met 318.000 ton de grootste hoeveelheid varkensvlees opgeslagen. Die hoeveelheid kunnen zij dit jaar alleen evenaren als het aantal uitbraken van het diarree-virus Porcine Epidemic Diarrhea Virus (PEDv) niet stijgt. Door de uitbraken zijn inmiddels sinds het voorjaar van 2013 4 tot 5 miljoen Amerikaanse biggen overleden.

Door het grote sterftecijfer onder biggen in de VS zal de Amerikaanse productie van varkensvlees minder hard stijgen dan USDA eerder verwachtte. Het heeft zijn schatting van 10,7 miljoen ton van begin dit jaar inmiddels verlaagd naar 10,6 miljoen ton. Dat is nog altijd 0,8 procent meer dan de 10,52 miljoen ton van 2013.

De door USDA verwachte Amerikaanse consumptie van varkensvlees stijgt dit jaar met 0,1 kilo ofwel 0,2 procent naar 47,0 kilo per hoofd van de bevolking.

Of registreer je om te kunnen reageren.