VarkensNieuws

‘Mestverwerking begint te leven’

Soest – De verwerking van mest door varkenshouders komt langzaam maar zeker van de grond. Dat is het beeld dat Eric Douma, voorzitter LTO Noord varkenshouderij, en waarnemend NVV-voorzitter Theo Duteweerd hebben na een serie van drie voorlichtingsavonden over mestverwerking voor varkenshouders.

De avonden werden gehouden in Zeegse, Lochem en Soest. Varkenshouders werden bijgepraat over de stand van zaken voor wat betreft de wetgeving en kregen korte presentaties over mestverwerkingsinitiatieven die zijn opgestart.

NVV-voorzitter Duteweerd is enthousiast over de belangstelling van de varkenshouders. “Je merkt toch dat het begint te leven. Varkenshouders raken doordrongen van het feit dat ze op het vlak van mestverwerking iets moeten. Ook merken we dat er nog verschillende verwerkingsinitiatieven in de pijplijn zitten bij het mestinvesteringsfonds.”

Eric Douma laat zich in vergelijkbare bewoordingen uit. “Ik was een maand of twee geleden een stuk somberder over het op gang komen van mestverwerking dan ik nu ben.” Douma is ook tevreden over de betrokkenheid van instellingen als Wageningen UR en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bij een aantal nieuwe verwerkingsprocede’s.

Beheer
WP Admin