Varkenshouderij

Nieuws 2923 x bekeken

Beursprijs varkens gaat 1 cent omhoog

Zoetermeer – De beursprijs voor vleesvarkens is met 1 cent verhoogd naar €1,41 per kilo geslacht gewicht. Daarmee komt een einde aan de prijsval die de varkensmarkt de afgelopen zes weken in haar greep hield. Deze prijsverhoging is wel kleiner dan de 2 cent die de Duitse slachterijen bovenop hun prijzen hebben gedaan.

In Duitsland heerst er nu krapte in het aanbod en daardoor zagen de slachterijen zich genoodzaakt de prijsverhoging van de Vereinigungspreis te volgen. Nederlandse slachterijen kijken met argusogen naar deze prijsontwikkeling. Zij wijzen erop dat de vleesverkopen nog geen hogere prijzen opleveren. Bovendien wordt er nog steeds veel vlees ingevroren omdat er onvoldoende afzet is vanwege de Russische invoerstop.

De biggenprijzen noteren onveranderd onder invloed van een krap aanbod. De verwachte beursprijs gaat uit van een stabiele prijsontwikkeling en daarmee komt de beursprijs van de biggen op €46 per stuk. De noteringscommissie van de NVV heeft de biggenprijs ook onveranderd gehouden op €48 per stuk.

Of registreer je om te kunnen reageren.