Varkenshouderij

Nieuws 741 x bekeken

Voorraad varkensvlees VS loopt op

Washington - De voorraden varkensvlees in de Verenigde Staten lagen in januari op bijna 383.000 ton. Dat is een recordhoeveelheid voor die maand (31.000 ton meer dan in januari vorig jaar), maar nog geen record over alle maanden van het jaar.

Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). De hoeveelheid opgeslagen varkensvlees in Amerikaanse koelhuizen bereikte in april 2013 een record met 318.000 ton. Afgelopen augustus lagen die daarentegen weer op een historisch dieptepunt met 247.000 ton. In de zomer neemt de vraag naar varkensvlees voor de barbecue toe, terwijl het aanbod afneemt door een minder goede groei van vleesvarkens door hoge temperaturen.

Komende maanden zullen de koelhuizen in de VS weer leger raken, omdat de productie van varkensvlees in de VS daalt door het diarree-virus PED. In de staat Oklahoma is het aantal biggen met 30 procent gedaald ten opzichte van een jaar geleden. Het totale sterftecijfer in de Verenigde Staten ligt rond 4 miljoen varkens.

Of registreer je om te kunnen reageren.