Varkenshouderij

Nieuws 1560 x bekeken

Duitse veiling door grens 100.000 varkens

Osnabrück - Via de digitale varkensveiling Schweinebörse van Interessengemeinschaft der Schweinehalter Deutschlands (ISN) zijn vorig jaar meer dan 100.000 varkens verkocht. Dat werd dinsdag verteld op de jaarvergadering van ISN.

Het aantal verkochte varkens op de veiling die elke woensdagmiddag plaatsheeft stijgt elk jaar, volgens cijfers van ISN. Verdere groei van de veilig wordt niet voorzien, omdat de beschikbare veilingtijd beperkt is tot anderhalf uur. Wil de veiling verder groeien, dan is het nodig het concept te wijzigen, legt marktreferent Matthias Quaing van ISN uit.

Volgens ISN-cijfers brachten de geveilde varkens gemiddeld 4,1 cent per kilo geslacht gewicht meer op dan de toonaangevende Vereinigungspreis noteert. Voor de veiling geldt dat vooraf alle kosten en condities vast staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.