Varkenshouderij

Nieuws 1353 x bekeken

Deense slachterij tijdelijk dicht door Russische importstop

Vrå - Het Deense varkensslachtbedrijf Danish Meat Company (DMC) ziet zich genoodzaakt de poort tijdelijk te sluiten als gevolg van de importstop van Rusland. De 85 medewerkers van het bedrijf komen zolang de door varkenspest in Litouwen veroorzaakte Russische maatregel van kracht blijft, op straat te staan.

Volgens de bedrijfsleiding is er geen andere oplossing. Wel zal de sluiting worden benut om de slachterij te moderniseren en uit te breiden. DMC heeft een hakencapaciteit voor 4.000 varkens per week, maar wil naar 10.000 per week. Het bedrijf startte maart vorig jaar en verwerkte in de rest van het jaar ruim 115.000 varkens. DMC maakte daarbij gebruik van het gat in de markt dat was ontstaan door het faillissement van Jutland Meat.

Of registreer je om te kunnen reageren.