Varkenshouderij

Nieuws 2049 x bekeken 9 reacties

Abab publiceert geen financiële kengetallen meer

Tilburg - Accountants- en adviesbureau Abab stelt geen financiële cijfers uit de varkens- en pluimveehouderij meer beschikbaar aan de pers.

Vanaf 2014 stelt Abab de volledige cijfers alleen beschikbaar aan haar klanten. De totale brancheberichten laat het bedrijf over aan het LEI en anderen. Volgens een woordvoerder is het LEI daar de aangewezen partij voor, ook om zo te voorkomen dat er veel verschillende cijfers naar buiten komen.

Ook constateert Abab dat steeds meer klanten niet blij waren met 'hun' resultaten in de pers. Wel zegt het bedrijf over specifieke thema's te publiceren, onderbouwd met cijfers. Zo komt er volgende week een onderzoek naar buiten over arbeidskosten in de varkenshouderij. Vorige week maakte software fabrikant Agrovision ook bekend geen financiële kengetallen van de varkenshouderij meer naar buiten te brengen.

Laatste reacties

 • hans veghel

  eindelijk verstandig

 • hertha

  goed bezig.

 • wullum

  Als het kan,dan ook graag voor die andere sectoren

 • ikkethuis

  ik heb het altijd raar gevonden dat een accountant met geheimhoudingsplicht, allerlei gegevens naar buiten brengt.

 • koestal

  Mijn accountant laat steeds zien dat ik het niet goed doe ten opzichte van andere bedrijven ,de andere boeren doen het veel beter,alles is te duur wat ik doe,behalve de accountantsnota,s daar hoor je hem niet over,is drie keer zo hoog als bij de gemiddelde boer,ik neem van hem afscheid,zijn devies is steeds Cijfers die Spreken,voor mij nu ook !

 • melkveehouder .

  Tja Koestal, daar ben ik inmiddels ook achter. En uiteindelijk is de conclusie dat als je de nota's van de accountant en adviseurs op een hoop gooit, je nogal wat fouten maken voordat je per saldo verlies draait. En dan tel ik de tijd en de koffie maar even niet mee.

 • 2807

  goed initiatief van de abab! koestal, vraag je accountant dan maar eens of zij dezelfde stap als de abab gaan zetten. anders weet je het alternatief.

 • Lange baas

  Hè hè eindelijk

 • red

  Volgens mij is het nu de beurt aan slagers en verwerkers van lanbouw produkten om hun cijfers te laten zien.
  De krachtvoer sector is ook altijd zzo een schimmig geheel.
  Maar daar wordt wel het meest (overgehouden) en ruimste marge's gehaald

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.