Varkenshouderij

Nieuws 1798 x bekeken 13 reacties

Wakker Dier wil einde aan biggencastratie

Amsterdam - Een derde van de biggen wordt nog gecastreerd, ondanks gemaakte afspraken om in 2015 deze ingreep achterwege te laten.

LTO laat weten dat daling van het aantal castraties afgelopen halfjaar afvlakte omdat de markt voor ongecastreerde biggen is verzadigd. Wakker Dier wil er bij het kabinet op aandringen dat het castreren van biggen stopt. Volgens deze organisatie worden afgelopen tijd juist weer meer biggen gecastreerd.

Laatste reacties

 • c.putten

  ja ,en wat nu lto? daar zitten we nu met die afspraak,het niet nakomen ervan word weer volop gebruikt om ons in een negatief daglicht te brengen terwijl niemand op berevlees zit te wachten,ik hoef het ook nie meer ,nie te pruime.

 • joannes

  En Wakker Dier representeerd hoeveel van de NL Bevolking? De Vegetariërs zijn er 4,5 procent van de Nederlandse bevolking tot 750.000 http://nl.wikipedia.org/wiki/Vegetarisme Wat een vergissing, 95 % van de NL bevolking door die minderheid te laten koeioneren!

 • glaasje

  Als wakker dier graag beervarkens wil, dan laten zij ons maar de beerkorting vergoeden. Gaan wij gewoon door met beervarkens.
  Je wordt door de slachterijen flink gekort op beren, dat zijn heel wat euro's per dier en duizenden euro's per jaar. En voor het kabinet; luister NIET naar deze prut club.

 • Biggemans

  Het gaat toch niet alleen om geld,,, het humane telt ook mee ,,,,,,,, twee sneetjes na 2 dagen,, misschien 1 dag pijn,,, en daarna
  6 maanden GEEN GERAG, geen rugpijn, geen zere anus, en meer groei,,,, TIP pak het mes weer,,,,,,

 • glaasje

  Dit zelfde geld voor staart couperen, gewoon blijven couperen. Varkens BLIJ en boer BLIJ.

 • Realist

  Wakker dier doet niet anders dan liegen en bedriegen, en de publieke opinie bespelen.

  Vanmorgen was Sjoerd van de Wouw op radio 1 te beluisteren, en telkens maar spreken over onverdoofd castreren, terwijl hij donders goed weet dat het verdoofd gebeurd.

  Dat presentatrice Ghislaine Plag dit niet weet is haar niet kwalijk te nemen, maar ze had wel iemand van LTO of NVV moeten vragen om wederhoor

 • varkenshouder1

  Ze hadden nooit aan beren mesten moeten beginnen. Hadden we nu geen stinkvlees in de schap gehad.
  Ik ben het ermee eens dat verdoofd castreren op dag 2 vele malen diervriendelijker is. In 7 seconden is een big gecastreerd en daar heeft ie z`n hele leven plezier van. Er wordt niet op hem gereden door die andere geile beren en later als hij in de winkel ligt stinkt hij niet. Dat doet 2x deugd, voor de boer en voor de consument.
  Sjoerd van de Wouw snapt het zelf niet helemaal maar daarom zit hij ook bij Wakker Dier. Slimme mensen werken elders.
  Beren mesten hebben we wel aan de belangenbehartiging van 2007 te danken. Zij stemde destijds te snel in en nu zit de sector met stinkberen. Hopelijk komt de POV tot inkeer en stoppen we met beren mesten totdat er een 100% betrouwbare detectie is uitgevonden die mechanisch detecteert en niet door zo`n controleur die door z`n snotneus de berengeur toch niet ruikt.

 • alco1

  We hebben woordvoerders die niets anders kunnen zeggen dan dat we ons moeten voegen naar de wensen van de consument.

 • Jan Arthur

  Denk aan het goede voornemen van 2015: wd gewoon negeren en niet meer reageren! Geldt ook voor boerderij.nl!

 • mt

  Laat Wakker Dier en al die partijen in de stront zakken.
  Aan alles meedoen betreft welzijn enz ,als het braafste jongetje van de klas en beloont worden ho maar.

 • Gerard Groot Koerkamp

  Wanneer je tegen het eten van vlees bent,zorg je er voor dat het gaat stinken.L.T.O. was zo stom hier in te stinken.Schud een keertje met je hoofd reset je hersenen en begin opnieuw met nuchter boeren verstand.Produceren voor de echte markt.Gewoon doen of Wakker Dier niet bestaat.Sorry had niet met hoofdletters gemoeten.

 • joohoo

  Vegetarier? ha ha, de techniek is inmiddels al zo ver . Wat uit de slachterij komt wordt echt overal in verwerkt. Van cosmetica tot kleurpotlood van televisie tot vulmiddel in asperine of lijm. eet maar lekker gen soya vers van de vegetariesche slager. WD schreeuwd wel maar ze kunnen niet zonder.

 • mt

  Juist die vega stumperds hebben geen leven meer dan als ze echt wisten waar het varken, kip of het rund allemaal verwerkt in wordt.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.