Varkenshouderij

Nieuws 2922 x bekeken

Prijsval varkens gestopt

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens blijft deze week onveranderd op €1,22 per kilo geslacht gewicht. Daarmee komt een einde aan de prijsval in de afgelopen weken. Ook vleesconcern Hilckmann houdt de prijs stabiel met €1,25 per kilo.

Het aanbod aan varkens in Nederland en Duitsland is nog steeds groot, maar de slachtrijpe dieren worden redelijk opgenomen door de slachterijen. Bovendien nemen de slachtgewichten af. De internetveiling in Duitsland liet vorige week vrijdag al een licht herstel zien en hield dat deze week vast. Daarmee werd het herstel in de markt aangekondigd.

De Duitse  internetveiling leverde afgelopen week op zowel dinsdag als vrijdag een stabiel prijsbeeld op. De Vereinigungspreis en de Duitse slachterij Tönnies volgden met ook een stabiele prijs van €1,32 per kilo. Het Duitse Vion GmbH verlaagde zijn prijs voor het eind van het jaar wel met 2 cent naar €1,30 per kilo.

Naast een stabiele varkensprijs meldt de Nederlandse noteringscommissie van de beursprijs ook onveranderde zeugen- en biggenprijzen. Als de verwachting van de handelaren uitkomt, blijft de biggenprijs op €24 per stuk.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;

verwachte beursprijs voor biggen

beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.