Varkenshouderij

Nieuws 1960 x bekeken

Nog negen bedrijven niet over op groepshuisvesting in België

Brussel - België telt negen vermeerderingsbedrijven die nog niet zijn omgeschakeld naar groepshuisvesting voor hun zeugen. Dat heeft de Vlaamse minister van dierenwelzijn Ben Weyts geantwoord op vragen vanuit het Vlaamse parlement.

Begin dit jaar waren nog 72 bedrijven in overtreding. De laatste negen bedrijven die nog steeds niet zijn omgeschakeld, hebben de wacht aangezegd gekregen. Ze lopen het risico dat hun zeugen in beslag worden genomen als ze niet op tijd zijn omgeschakeld.

De Europese Unie heeft al een inbreukprocedure lopen tegen een aantal landen waaronder België wegens het in gebreke blijven bij het doorvoeren van de groepshuisvestingseis. De andere landen waartegen de EU procedeert, zijn Frankrijk, Cyprus, Griekenland, Slovenië en Finland.

Of registreer je om te kunnen reageren.