Varkenshouderij

Nieuws 2023 x bekeken 2 reacties

ForFarmers reikt innovatieprijzen uit

Lochem - Voerbedrijf ForFarmers heeft twee varkenshouders beloond voor hun innovatieve ideeën.

Varkenshouder Jos Meekes uit Groenlo ontvangt €2.500,- voor zijn innovatieve mobiele laarzenreiniger. Johan Veenboer uit Kootstertille kreeg een aanmoedigingsprijs van €1.000,-. voor de stroopslikker, een hulpmiddel tegen kannibalisme.

Jos Meekes ontwierp een gemakkelijk wendbare kar met daarop een laarzenreiniger met voorraadvat voor het water en ontsmettingsmiddel. Op de kar kunnen ook allerlei andere hulpmiddelen voor de diercontrole worden vervoerd.

Veenboer ontwierp een stroopslikker die op de hokafscheiding wordt gemonteerd. Als een varken speelt met de ketting die er aan hangt, komt er wat stroop langs de ketting naar beneden. Veenboer heeft de stroopslikker gebruikt in hokken waar de varkens elkaar in de oren beten. hij slaagde er in met dit hulpmiddel het oorbijten te stoppen.

Naast de varkenshouders ontvingen twee rundveehouders een geldbedrag voor hun innovatieve ideeën. Melkveehouder Elferink ontvangt de prestigeprijs van €2.500,- voor het ontwerp van een nieuw type emissiearme vloer, waarmee de NH3-emissie met 40 procent terug kan worden gebracht. Piet Jan Thiboudier uit Lemmer ontving €1.000,- voor het ontwerp van een grashoogtemeter die voorop een frontmaaier kan worden geplaatst.

Laatste reacties

  • Snel

    Super Jos Meekes

  • Venstra

    Mooi zo, goed bezig.

Of registreer je om te kunnen reageren.