VarkensNieuws

‘Duitsland-wijd ‘beroepsverbod’ voor varkenshouder Straathof’

Burg – Het Duitse bestuursdistrict Landkreis Jerichower Land in de deelstaat Saksen-Anhalt heeft varkenshouderijconcern Straathof een ‘beroepsverbod’ opgelegd.

Dat meldt het weekblad Stern op basis van onbevestigde berichten. Volgens Stern zou het verbod aan Straathof om varkens te houden in principe voor heel Duitsland gelden, zij het dat over de kwestie eerst de rechter een uitspraak moet doen.

De vergaande maatregel van de Landkreis Jerichowerland is een uitvloeisel van een grootscheepse door de politie ondersteunde, in maart dit jaar uitgevoerde veterinaire controle-inval in het bestuursdistrict liggende Straathofbedrijf bij het plaatsje Genthin.

Het onderzoek op het bedrijf nam drie dagen in beslag, aldus Stern. Hierbij zijn overtredingen van de dierenwelzijnswetgeving geconstateerd. Om welke overtredingen het gaat, wordt uit het Stern-verhaal, waarvan de inhoud door veel andere Duitse media als nieuwsfeit is overgenomen, niet duidelijk. Wel zouden er al in 2013 ook overtredingen zijn geconstateerd. Die behelsden de omvang van de kraamboxen en de drinkwaterverzorging van de dieren. Ook zou voor zieke dieren in niet voldoende mate veterinaire hulp zijn ingeroepen.

Straathof, die tot de grootste varkenshouders in Europa wordt gerekend, was woensdag niet bereikbaar voor commentaar. Tevens is de website van het concern uit de lucht.

Beheer
WP Admin