Varkenshouderij

Nieuws 1945 x bekeken 5 reacties

Amsterdam wil reclamebelasting van Varkens in Nood

Amsterdam - Actiegroep Varkens in Nood moet de gemeente Amsterdam €400 reclamebelasting betalen naar aanleiding van de expositie 'Het vergeten dier'.

Die expositie was in mei en juni op het Amsterdamse Museumplein. Varkens in Nood is het niet eens met de aanslag en stelt dat het geen financieel belang had bij de tentoonstelling en ook niet tot doel had donateurs te werven. Het ging om aandacht te vragen voor de dieren in de vee-industrie. Amsterdam houdt vast aan de eis. De tentoonstelling heeft ook in andere steden gestaan, maar deze hebben geen reclamebelasting opgelegd.

Laatste reacties

 • Hogman1

  voor 400 euro heb je toch weer extra reclame
  zowiezo van boerderij.nl
  zullen ze dus wel niet zo rouwig om zijn

 • alco1

  En in Amsterdam!

 • joannes

  Ja, Ja, @Hogman1, boerderij.nl laat zo´n kans niet glippen! Of zouden ze onbewust, of misschien wel met computers automatisch, elk NL ¨varkens¨ nieuws scannen en publiceren?

 • Hogman1

  Joannes , ik heb zo,n beetje een ongegrond vermoeden dat ze toch stiekem wel een beetje sympathie hebben voor die dierenvriendenparij.
  Die donderse linkse mediarakkers hier, hahahaha

 • Jan van het Zand

  In Amsterdam kijken ze weg, als er weer iemand wordt doodgeschoten of een jood wordt gediscrimineerd.
  Om daar de aandacht van af te leiden, gaan ze zich bezig houden met de varkenshouderij.
  Want ja, het is zo ingewikkeld en zo tijdrovend om het geluid en de vervuiling en het geweld en de mishandeling en de discriminatie aan de kaak te stellen, dat de Amsterdamse rijke stedeling zich daaraan niet meer waagt.
  Het is zelfs zo dat vele Randstedelingen op het platteland wonen, omdat daar hun eisen omtrent hun woonomgeving beter gehoord worden door de gemeente, provincie, rechter, Raad van State etc. etc. Zelfs tot in Den Haag wordt hun stem beter gehoord dan dat ze in de Randstad blijven wonen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.