Varkenshouderij

Nieuws 471 x bekeken

VS verlaagt exportverwachting varkensvlees

Washington - Het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA verwacht dit jaar een Amerikaanse varkensvleesexport van bijna 2,30 miljoen ton.

Dat is een daling met 1 procent ten opzichte van de schatting van half oktober.

De daling van de export is een gevolg van een lagere inschatting van de Amerikaanse varkensvleesproductie. De verwachting voor dit jaar was half oktober nog 10,32 miljoen ton. Inmiddels is de schatting verlaagd naar 10,28 miljoen ton als gevolg van de vele uitbraken van het diarree-virus Porcine Epidemic Diarrhea (PED).

USDA verwacht volgend jaar een stijging van de Amerikaanse varkensvleesdproductie met 4,2 procent naar 10,71 miljoen ton. De Amerikaanse uitvoer zou dan stijgen met 3,6 procent naar ruim 2,38 miljoen ton.

Amerikaanse consumenten eten dit jaar naar verwachting 20,54 kilo varkensvlees per hoofd van de bevolking. Dat is 3,3 procent minder dan in 2013. De Amerikaanse consumptie zou volgend jaar weer stijgen met 2,9 procent naar 21,13 kilo per inwoner.

Of registreer je om te kunnen reageren.