Varkenshouderij

Nieuws 1433 x bekeken 2 reacties

Rusland importeert varkensvlees uit Zuid-Korea en India

Moskou - Rusland gaat varkensvlees importeren uit Zuid-Korea in India. Daartoe heeft de Russische regering overeenstemming bereikt met beide laatstgenoemde landen.

Zuid-Korea mocht sinds 11 februari 2010 geen varkensvlees meer naar Rusland exporteren als gevolg van uitbraken van mond- en klauwzeer. Het land kan voldoende garanties bieden dat de dieren, waarvan het vlees naar Rusland gaat, vrij waren van deze ziekte. Varkensvleesbedrijven in India hebben hun producten nog nooit naar Rusland geëxporteerd.

Rusland stond de varkensvleesimport uit Thailand vorige week ook al toe. Het land is naarstig op zoek naar nieuwe leveranciers nu de Verenigde Staten en Europa niet meer mogen leveren als gevolg van uitbraken van Afrikaanse varkenspest en hun inmenging met het Oekraïne-conflict.

Laatste reacties

  • Jan Veltkamp

    Als europa nou net zo energiek op zoek gaat extra afzet zoals Rusland zoekt naar nieuwe leveranciers dan was het probleem niet zo groot. Maar het verschil is dat Rusland een sterke leider heeft en wij hier leiders hebben die het bezetten van pluche stoelen in den haag en Brussel belangrijker vinden dan het helpen van de bevolking.

  • Gullef

    Ambtenaren nemen geen verantwoordelijkheid

Of registreer je om te kunnen reageren.