Varkenshouderij

Nieuws 2899 x bekeken

A67 bij Someren dicht na brand in veewagen

Den Haag - Een brand in een veewagen met varkens heeft ervoor gezorgd dat de A67 tussen Venlo en Eindhoven dinsdag opnieuw urenlang (deels) afgesloten is.

Maandag was de snelweg ook al lange tijd dicht door ongevallen met vrachtwagens en dinsdagochtend vroeg reed richting Venlo een tankwagen de berm in. De berging van de tankauto duurde dinsdag tot ver in de middag. Rijkswaterstaat hoopt de A67 richting Venlo rond 16.00 uur vrij te geven.

In de andere richting, naar Eindhoven, kon bij Someren de brand in de vrachtwagen met varkens snel worden geblust, maar het overhevelen van de dieren naar een andere veewagen duurt nog enige tijd, aldus een woordvoerster. "De veewagen zal pas na de avondspits worden weggetakeld, opdat het verkeer er zo weinig mogelijk last van heeft.''

Door de ongevallen op de A67 is dinsdag in beide richtingen één rijstrook beschikbaar. Verkeer richting Randstad kan volgens de VerkeersInformatieDienst omrijden via Nijmegen (A73/A50/A15).

Guus ten Hove/ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.