VarkensNieuws

‘Zwarte varkens’ naar Italië: €15.000 boete

Den Bosch – Voor het overtreden van meerdere regels tijdens het transport van varkens naar Italië heeft de rechtbank Oost-Brabant twee veetransportbedrijven een boete van €15.000 opgelegd.

De Brabantse veetransportbedrijven Sleegers internationaal Veetransport uit Milheeze en Jeroen van Oort Internationaal Veetransport uit Geffen vervoerden in opdracht van hun werkgever in 2010 en 2011 veel meer varkens naar Italië dan volgens de vervoersdocumenten was toegestaan. Volgens de rechtbank werkte deze handelswijze van de veetransporteurs concurrentievervalsend en bracht het risico’s met zich mee voor mens en dier, onder andere door de beperkte controle op deze ‘zwarte varkens’, aldus de rechtbank. Deze door de rechtbank ‘zwarte varkens’ genoemde dieren werden zonder gezondheidscertificaat vervoerd. Ook overtraden Sleegers en Van Oort de maximale reistijden, waren hun vrachtwagens overbeladen en werden vervoersdocumenten vervalst.

De Officier van Justitie had €35.000 boete geëist. De rechtbank komt lager uit omdat is meegewogen dat de feiten langere tijd geleden gepleegd zijn en dat sindsdien – voor zover bekend – geen nieuwe strafbare feiten zijn gepleegd.

Beheer
WP Admin