Varkenshouderij

Nieuws 3401 x bekeken 9 reacties

Varkensvervoerder van weg gehaald in Duitsland

Bispingen - De Duitse politie heeft maandag bij een controle een Nederlandse varkensvervoerder van de weg gehaald wegens overbelading.

De vrachtwagencombinatie bleek 6 ton te veel aan varkensgewicht te bevatten. De 180 vleesvarkens hadden als gevolg daarvan ook niet de voorgeschreven ruimte per dier, zo rapporteren dinsdag Duitse media.

De chauffeur kreeg een bekeuring van €500 en tegen de transportfirma wordt een juridische procedure aangespannen. De varkens waren onderweg van een bedrijf in Sleeswijk-Holstein naar de slachterij van Tönnies in Weissenfels in Saksen-Anhalt. Vijftig varkens werden uit de vrachtwagen gehaald en ondergebracht bij een veehandelsbedrijf in de buurt van de controlelocatie. Zij zullen na een dag rust alsnog naar Tönnies worden vervoerd. Corr

Laatste reacties

 • krulsaart

  Hoeveel kg wogen ze dan per m2?

 • w v gemert

  Wereld nieuws, en hoeveel personen zijn op diezelfde dag door rood licht gereden ? Ik keur deze overtreding niet goed natuurlijk.

 • heukerbeind

  belachelijke regelgeving
  wij laden vroeger 240 varkens en dan hadden ze nog ruim
  voldoende ligruimte
  Kan zijn dat de combinatie geen driedekker is wat zeer
  onwaarschijnlijk is.
  Niemand rijd nog met tweedekkers naar het buitenland.

 • Eric1968

  46000kg-16000kg leeg =30000kg/180varkens=167 kg/st!!!

 • Matthijs Verhagen

  Wellicht gaat het enkel om de voorwagen. Dan ligt het verhaal natuurlijk anders.

 • RIOGRANDE

  180 varkens in de voorwagen ?

 • BW

  Hij had teveel geladen. En dat kan niet. Afstraffen die transporteur!!! Nu is het telkens zo dat de goede met de slechten moeten bloeden. En dat moet maar eens afgelopen zijn. Degene die zich niet aan de regels houden moeten aangepakt worden!!! De stalkeuringen zijn ook afgeschaft omdat er zo nodig enkele varkenshouders/transporteurs de zaak verzieken voor de hele sector. En die het goed doen worden nu afgestraft met klepkeuringen.

 • Jan van het Zand

  6 ton overgewicht staat er te lezen. 50 varkens mochten niet verder reizen en werden ondergebracht.
  Dan weegt 1 varken: 6.000 / 50 = 120 kg levend gewicht.

 • Ad7

  dus nog maar 130 varkens keer 120kg is zeg 16 ton, dan heb je een vrachtwagen met leeggewicht van 24 ton, dat is wel een bakbeest.
  Het zal wel weer zo zijn dat de krant de klok heeft horen luiden maar niet precies weet waar de klepel hangt, zoals wel vaker :-(

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.