Varkenshouderij

Nieuws 995 x bekeken 2 reacties

'Varkensproductie EU groeit volgend jaar beperkt

Bonn- De varkensproductie in de EU groeit volgend jaar beperkt. Daarvan gaat het Duitse landbouwmarktbureau AMI uit.

Het bureau voorspelt een groei met 0,9 procent naar 255 miljoen varkens ofwel 2 miljoen meer dan dan in het lopende jaar en 3 miljoen meer dan in 2013. Duitsland, de koploper, levert niettemin naar verwachting iets in, namelijk 0,4 procent. Het aantal varkens komt daarmee op 46 miljoen. De Spanjaarden produceren daarentegen 3,5 procent meer. Ook de Denen doen er volgens de prognose een klein schepje bovenop. Zij leveren 29,9 miljoen dieren. AMI ziet de Nederlandse productie eveneens groeien, en wel met 1 procent naar 24,2 miljoen varkens.

Laatste reacties

  • Ad7

    Dat belooft wat voor de vleesvarkensprijzen volgend jaar!

  • Ad7

    Ben benieuwd naar de prognose van de rabobank voor 2015.

Of registreer je om te kunnen reageren.