Varkenshouderij

Nieuws 1234 x bekeken

Poolse varkensstapel groeit weer

Warschau - Het totale aantal Poolse varkens kwam in juni uit op 11,7 miljoen stuks. Dat is 5 procent meer dan in maart en en in juni 2013. Dat blijkt uit cijfers van het Poolse ministerie van landbouw.

Met de groei van het aantal dieren is een einde gekomen aan de jarenlange daling van de Poolse varkensstapel. Tussen 2009 en 2013 daalde die met bijna 40 procent. Daardoor moest Polen varkensvlees importeren in plaats van exporteren.

Het aantal Poolse zeugen groeide tussen juni 2013 en 2014 met 1 procent. Die groei bleef dus achter bij de totale toename van de varkensstapel. De achterblijvende stijging is een gevolg van een toename van de Poolse import van biggen en jonge vleesvarkens met 20 procent in het afgelopen jaar. Daardoor liggen 2 miljoen buitenlandse biggen en vleesvarkens in Poolse stallen. Door de Europese eis van groepshuisvesting daalde het aantal Poolse zeugen na 1 januari 2013 flink.

Of registreer je om te kunnen reageren.