Varkenshouderij

Nieuws 800 x bekeken 1 reactie

COV lanceert website voor export

Zoetermeer - De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) heeft een Engelstalige website gelanceerd om de export van Nederlands varkensvlees en varkensvleesproducten te ondersteunen.

De site porkfromholland.com biedt informatie over de kwaliteit en de kwaliteitssystemen en de voedselveiligheid van de Nederlandse producten. Ook biedt de site informatie over de tracking-and-tracingsystemen die in Nederland worden toegepast.

De lancering van deze site past in het beleid van COV om nieuwe afzetkanalen voor varkensvlees tot ontwikkeling te brengen. Nu de Russische markt is weggevallen, staat de ontwikkeling van nieuwe afzetkanalen voor Nederlands varkensvlees hoog op de agenda. Volgens Dé van de Riet van COV is de lancering van deze site ook zeker niet de laatste stap die op dit punt wordt gezet.

COV hoopt ook op steun van de overheid op het punt van exportpromotie en ondersteuning. Er zijn signalen dat de Nederlandse overheid welwillend staat ten opzichte van dit soort activiteiten, maar hierbij speelt ook de EU een belangrijke rol, zo meldt van De Riet.

De Nederlandse varkenssector zet voor ruim €2 miljard af in het buitenland, waarvan zo'n 80 procent binnen de EU. Rusland was voor de Nederlandse varkenssector de belangrijkste afnemer buiten de EU.

Eén reactie

  • w v gemert

    Een goed initiatief, graag snel resultaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.