Varkenshouderij

Nieuws 1414 x bekeken

Aantal aanmeldingen POV richting tweeduizend

Zeist - Het aantal aanmeldingen voor de POV loopt richting de tweeduizend varkenshouders.

Dat meldt Richard Soons van Comore die voor de POV de administratie bijhoudt. Het zijn vooral de grotere varkenshouders die zich al gemeld hebben voor de POV. De POV moet, om de taken te mogen uitvoeren die ze wil uitvoeren, 50 procent van het aantal varkenshouders als lid hebben die minimaal goed zijn voor tweederde van de productie. Soons denkt dat die laatste eis van tweederde van de productie eerder wordt gehaald dan de eis van de helft van het aantal varkenshouders.

Het bestuur van de POV doet er veel aan om zoveel mogelijk leden binnen te halen. Er komen nog twee wervingsbijeenkomsten; een in Wolvega en een extra bijeenkomst in Zeeland Noord-Brabant. Verder wil de POV ook werven tijdens een NAJK-ledenvergadering en bij de ledenvergadering van de Biologische varkenshouders.

De POV heeft verder de bedrijven in de periferie gevraagd zoveel mogelijk te werven voor de POV en verder zijn varkenshouders die al lid zijn van de POV opgeroepen zoveel mogelijk 'zendingswerk'te verrichten onder collega's die zich nog niet hebben gemeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.