VarkensNieuws

Verkoop Vion Ingredients afgerond

Eindhoven – Vion heeft de verkoop van Vion Ingredients aan Darling International afgerond. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. De verkoopprijs van de Ingredientsdivisie is zo’n 1,6 miljard euro in contanten.

Met de afronding van de deal met Darling International kan Vion Food Group een nieuwe start maken. Het bedrijf gaat na de verkoop van de ingredientsdivisie van start met een eigen vermogen van 500 miljoen euro.

Vion was genoodzaakt om de ingrediëntendivisie af te stoten om de financiële positie van het bedrijf die door slechte investeringen en resultaten in het Verenigd Koninkrijk en in de vleesactiviteiten danig was verzwakt te verbeteren.

Vion maakte op 24 april vorig jaar bekend dat het de twee hoofdactiviteiten van het bedrijf Food en Ingredients zou verzelfstandigen. Op 7 oktober maakte Vion bekend dat de Ingredientsdivisie zou worden verkocht aan Darling International.

Darling International is een beursgenoteerd (NYSE) Amerikaans bedrijf dat actief is in de verwerking en recycling van reststoffen uit de vleesverwerkende industrie. Het bedrijf heeft zijn hoofdvestiging in Irving in Texas.

Met de koop van Vion Ingredients krijgt Darling er 58 bedrijven in Europa en wereldwijd bij die vooral actief zijn in verwerking van slachtbijproducten tot producten als gelatine, eiwitten en vetten. Ingredients is bekend onder merknamen als Ecoson, Rendac, Sonac, Rousselot en CTH. Het hoofdkantoor is gevestigd in Son.

Beheer
WP Admin