Varkenshouderij

Nieuws 965 x bekeken 2 reacties

NVV: maak bezwaar tegen Rendac-tarieven

Barneveld - De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) heeft haar leden op bij Rendac massaal bezwaar te maken tegen de nieuwe kadavertarieven die het destructiebedrijf voor 2014 heeft vastgesteld.

De NVV stelt daartoe een standaardbrief via de website beschikbaar. De vakbond stelt dat de nieuwe tarieven die Rendac hanteert kunnen leiden tot een extra kostenverhoging op het varkensbedrijf die al gauw op kan lopen tot 1.000 euro of meer. De NVV vindt dat Rendac meer openheid van zaken moet bieden en inzage moet geven in de financiële gang van zaken.

Laatste reacties

  • joannes

    Het eens strategische boerenbond bezit!

  • varkensboerk

    Op de website van rendac staat een toelichting op de tarieven waarin zielig gedaan wordt over daling van de opbrengstprijzen na verwerking en de doorverrekening hiervan aan de veehouders. Hier komt MIJN toelichting: Door de explosief gestegen grondstofprijzen van varkensvoeders ben ik genoodzaakt de extra kosten door te berekenen aan rendac voor het ophalen van de waardevolle mineralen en vetten. Deze stijging komt neer op een vergoeding van € 0,50 per kilo opgehaald product. U ziet de verreking tegemoet op de factuur van het eerste kwartaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.