VarkensNieuws

IKB Nederland raadpleegt varkenshouders

Hardenberg – IKB Nederland Varkens wil van varkenshouders weten hoe ze denken over het GlobalGAP-systeem. Dit gebeurt naar aanleiding van het bericht dat het systeem niet aan de GlobalGAP-eisen voldoet.

In een nieuwsbrief legt IKB Nederland Varkens uit dat het geen meerwaarde ziet in deelname aan GlobalGap omdat het de wetgeving in verschillende buitenlanden vergelijkt met Nederland. Dat zou dan tot gevolg hebben dat de basiskwaliteit van het Nederlandse varken wordt verlaagd. De organisatie wijst er verder op dat in haar ogen het CBL op deze manier een ingang zoekt om elk varken in Nederlandse winkels te leggen. Ook Vion krijgt kritiek. Varkenshouders zijn in GlobalGap vertegenwoordigd door een directielid van Vion. “Het moge duidelijk zijn dat het CBL en Vion hiermee andere bedoelingen hebben”, aldus de nieuwsbrief.

De organisatie laat verder wel de mogelijkheid open dat het een eventueel een aanvullende module ontwikkelt, maar zegt de keuze hiervoor aan de varkenshouders te willen laten.

Beheer
WP Admin