Varkenshouderij

Nieuws 4200 x bekeken 5 reacties

Varkensslacht naar dieptepunt

Den Haag - Het aantal varkensslachtingen in Nederland is voor juni op een historisch dieptepunt beland, blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Nederlandse slachterijen verwerkten in juni bijna 1,03 miljoen vleesvarkens. Ten opzichte van dezelfde maand in 2012 daalde het aantal aangevoerde vleesvarkens bij slachterijen met 9,0 procent.

De aanvoer van vleesvarkens bij de slachterijen lag in de eerste helft van dit jaar op 6,99 miljoen stuks. Dat betekent een daling met 3,4 procent ten opzichte van de eerste 6 maanden van 2012.

De flinke daling van het aantal slachtingen in Nederland staat in schril contrast tot de stijging in Duitsland en België. Zo verwerkten Duitse slachterijen in de eerste helft van dit jaar 1,2 procent meer vleesvarkens dan in dezelfde periode vorig jaar volgens het Duitse statistiekbureau Statistische Bundesamt. In België steeg het aantal verwerkte vleesvarkens tot en met juni met 3,3 procent naar ruim 5,9 miljoen stuks volgens Belgische statistici van Statbel.

Een deel van de stijging van hun aantal slachtingen realiseerden buitenlandse slachterijen met een toename van hun aanvoer van Nederlandse vleesvarkens. De export van die dieren steeg in het eerste halfjaar met 7,6 procent naar bijna 1,9 miljoen stuks.

De Nederlandse productie van varkensvlees daalde in juni met 9,4 procent naar bijna 95.500 ton ten opzichte van juni 2012. Tot en met juni bedroeg die productie 655.000 ton. Dat is 3,3 procent minder dan in de eerste 6 maanden van 2012.

Laatste reacties

 • fransderondhoeven

  het blijkt maar weer ze zijn er wel maar vion wil ze niet van efficiënt werken word je moe net als bij aan ambtelijke instelling

 • drientje

  Och het gaat goed in Nederland, waar maken we ons druk om.
  Per slot van rekening blijft er geen enkel varken lopen.

 • Jan Arthur

  Jawel drientje, in Den Haag.

 • boerepower

  WAAR BLIJF DE PRIJS??,,, als er een goede prijs voor word betaalt komen ze gerust los,,,,

 • koestal

  niks op de BBQ ?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.