Varkenshouderij

Nieuws 3393 x bekeken 1 reactie

Salmonella-uitbraak in Groot-Brittannië

Cardiff – Bij een uitbraak van salmonella, die vermoedelijk wordt veroorzaakt door ham, in Groot-Brittannië zijn inmiddels 57 gevallen geconstateerd.

Negen patiënten moest in het ziekenhuis worden opgenomen. De leeftijd van de patiënten loopt uiteen van zeven maanden tot 87 jaar.

Dat heeft de Food Standards Agency, de Britse voedselveiligheidsdienst, meegedeeld. Het spoor leidt volgens de dienst naar ham die is verkocht door kleinere slagerswinkels. Bij eerste onderzoeken daar is echter geen met salmonella besmette ham aangetroffen. FSA heeft verder laten weten dat het gaat om een variant die niet eerder in het land is aangetroffen. In eerste instantie wordt niet aangenomen dat die variant gevaarlijker zou zijn dan eerdere vormen van salmonella.

FSA onderzoekt tegelijkertijd een uitbraak van E.coli die is veroorzaakt door waterkers dat werd verkocht bij supermarkt Sainsbury's. De winkelier heeft inmiddels alle betrokken producten uit de schappen gehaald en haar klanten gevraagd al gekochte waterkers terug te brengen.

Eén reactie

  • Jan Arthur

    Hygiëne is ook niet alles in GB!

Of registreer je om te kunnen reageren.