Varkenshouderij

Nieuws 1064 x bekeken

'Brits' varkensvlees kwam uit Nederland

Londen – Als 'Brits' door supermarkt Tesco verkocht varkensvlees kwam zo goed als zeker uit Nederland. Dat hebben testen door het varkensschap BPEX aangetoond.

Volgens BPEX is uit isotopenonderzoek gebleken dat 'de waarschijnlijkheid minder dan één procent is dat het vlees van een varkenshouderij in Groot-Brittannië zelf afkomstig was'. Het vlees vertoonde meer vergelijking met Nederlands varkensvlees en was daarom zo goed als zeker ook uit Nederland afkomstig.

BPEX onderzocht het vlees nadat er over gerapporteerd was in het BBC-programma Farming Today. Het schap testte het vlees mede om de doelmatigheid van de isotope-analyse aan te tonen. Tesco stelt op haar beurt dat het ‘buitengewoon teleurgesteld’ is over de resultaten. Het vlees, dat voorzien was van het Britse kwaliteitsmerk Red Tractor, was geleverd door Cranswick Country Foods. Dat vleesbedrijf heeft het vlees op haar beurt ingekocht van een handelaar in Wolverhampton, F A Gill Ltd. Cranswick zegt inmiddels de interne controles opgevoerd te hebben 'zodat klanten er op kunnen vertrouwen dat onze producten van de juiste etikettering zijn voorzien'.

Of registreer je om te kunnen reageren.