Varkenshouderij

Nieuws 3970 x bekeken 10 reacties

Beursprijs varkens daalt met 4 cent

Zoetermeer – Na de forse prijsdaling in de afgelopen week, krijgt de vleesvarkenshouder nog een tik te verwerken. De beursprijs voor vleesvarkens daalt voor de komende week met 4 cent naar €1,76 per kilo geslacht. Daarmee komt de prijsdaling op 12 cent in twee weken.

In Duitsland verlaagde de producentenvereniging VEZG de Vereinigungspreis eerder vandaag al met 4 cent per kilo. De Duitse slachterijen gingen zelfs nog een stapje verder en verlaagden hun prijs met 5 cent per kilo. In enkele regio's worden op dit moment duidelijk meer varkens aangeboden dan in de afgelopen weken. Hoewel de varkens redelijk goed worden opgenomen door de markt, resulteert dit wel in flink lagere prijzen.

De biggenprijs komt deze week ook niet ongeschonden uit de strijd tussen kopers en verkopers. De NVV-notering bleef weliswaar onveranderd, maar de beursprijs voor biggen is met 1 euro verlaagd naar €34,50 per big. De NVV houdt de biggenprijs op €44,50 per stuk. Volgens de noteringscommissie van de vakbond is er een goede vraag naar grote koppels van een luxe kwaliteit. Prijsdruk is er wel bij kwalitatief mindere biggen.

De beursprijzen voor slachtzeugen blijven voor de komende week onveranderd op €1,14 per kilo levend en €1,39 per kilo geslacht.

Laatste reacties

 • hans veghel

  de nvv is de biggenprijs weer in stand te houden

 • drientje

  Nou Hans, Schuttert noteert nog 50 cent hoger, waar heb je het over.
  Of wil je soms een flinke toeslag op de NVV-notering?

 • struisvogel21

  wat is de toeslag op nvv? lux kwaliteit

 • Snel

  € 6,-,jullie moeten ze op weser ems notering verkopen.

 • hans veghel

  3 euro op nvv

 • struisvogel21

  betaal 2 euro op nvv=is dus niet te veel?

 • V. Arkenshouder

  welke koppelgroote, entingen enz. ?? zijn dat koppels van 100 biggen 300 600??

 • V. Arkenshouder

  beter 1,- meer betalen voor een goede gezonde big als 2,- minder en kwaliteit en gezondheid is slecht!

 • Cees Oostrom.

  Prijs zegt niet alles, wel hoe ze geleverd worden. Geen orenbijters, ook niet een klein puntje en wat voor entingen zitten erop, hoeveel vloeroppervlakte hebben de biggen. Gaan de overblijvers uit de afdeling naar het slachthuis of gaan die de volgende week mee? Is de vermeerderaar flexibel of moeten ze altijd op de zelfde dag weg? dat is belangrijker als de laatste euro!

 • John*

  Belangrijker dan de laatste euro is beseffen dat je het samen moet doen! alleen dan kan er een goed rendement gerealiseerd worden.. en ja daar hoort ook bij terugkoppelen bij als het goed gaat.. dat wordt nog wel eens vergeten!

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.