Varkenshouderij

Nieuws 637 x bekeken 1 reactie

Aantal Duitse varkensslachtingen stijgt niet meer

München - Het aantal slachtingen van varkens stijgt in de tweede helft van dit jaar niet meer. Dat verwachten diverse deskundigen.

In het eerste halfjaar verwerkten Duitse slachterijen met 29,2 miljoen stuks 1,2 procent meer varkens dan in de eerste zes maanden van 2012. Dat meldt de Duitse nieuwsdienst agrarheute.

Helfried Giesen van het Duitse vleesconcern Westfleisch verwacht dat het aantal in Duitsland geslachte varkens dit jaar uitkomt op 58,4 miljoen. Dat is hetzelfde aantal als in 2012. Bedrijfsleider Albert Hortmann-Scholten van de Landwirtschaftskammer Niedersachsen verwacht dit jaar een daling van het aantal Duitse slachtingen met 1,5 procent naar 57,5 miljoen stuks. Het recordniveau van 59,6 miljoen stuks van 2011 halen Duitse slachterijen in ieder geval lang niet meer.

Ook Wilhem Jäger, direkteur landbouw van het Duitse vleesbedrijf Tönnies Fleisch verwacht op 57,5 miljoen dieren uit te komen.

Eén reactie

  • Snel

    Derk, ze zullen wel iets duurder worden als je de verwachting op lange termijn volgt, of ga je er weer een andere draai aan geven?

Of registreer je om te kunnen reageren.