Varkenshouderij

Nieuws 8091 x bekeken 20 reactieslaatste update:9 aug 2013

Van Rooi Meat breidt slachterij fors uit

Helmond - Vleesverwerker Van Rooi Meat breidt de slachterij in Helmond uit met productie- en voorverpakkingslijnen, een inpakruimte en een vrieshuis.

Dit laat het bedrijf in een persbericht weten. De totale vloeroppervlakte van de in 2007 gebouwde slachterij wordt met 50.000 vierkante meter uitgebreid. Het vrieshuis kan 10.000 ton vlees bergen. Er is een aangrenzend stuk grond gekocht voor de bouw van een parkeergarage met 400 plaatsen. De bouw moet in september 2014 afgerond zijn. Het hele proces van slacht tot verpakken van het eindproduct vindt dan plaats onder één dak. Het bedrijf denkt na de investering een sterkere positie te krijgen richting de retail.

Laatste reacties

 • fransderondhoeven

  keurig werk van rooi laat vion maar eens zien hoe het moet

 • BW

  Helemaal mee eens @fransderond. Misschien wil Marc v d Lee hierop reageren.

 • hermen

  Ja van Rooi is een boerenzoon,die weet wel hoe het moet.
  Geen van der lee die alleen maar z`n eigen zakken vult,en de boeren maar laat betalen,totdat ze weer een probleem met de Rabobank krijgen en moeten snijden in het boerenvlees..............................................
  Eric Meulman

 • teus2031

  veel sterkte met van rooi

 • Biggemans

  Schone reactie van v Rooi, de één zijn ..... de andere zijn ...... .

  Slacht v Rooi ook Belgische varkens ?

 • Mapoe

  Van Rooi heeft tenminste nog een boerenhart,die wil vooruit.
  De naam Vion zegt toch genoeg: varkens intereseert ons niks.

 • JPA Kusters Beheer bv

  Van Rooi wens ik succes met zijn onderneming!

 • John*

  idd.. niet investeren in saneren maar in een gezonde bedrijfsvoering. dat is de grote fout geweest van vion waardoor ze nu op een grote achterstand staan.

 • Gebr.hendrikx

  Respect!

 • jos54

  Boerenharten verliezen geen geld?

 • fjam

  Wat is die gehaaide zakenman Marc van der Lee stil geworden,wordt nu toch wel erg pijnlijk terecht gewezen op zijn kwaliteiten door zijn collegas.

 • info141

  Ik begrijp de wat negatieve reacties richting Vion hier wel, verstandig vind ik ze echter niet. Of denken de varkenshouders dat ze in Nederland zonder Vion kunnen ? Zonder Vion ploft de hele varkenssector in Nederland in elkaar, ik denk dat weinigen dat beseffen. Ik wens Van Rooi het beste, maar dat geldt ook voor Vion, Westfort, Compaxo, Gosschalk, etc. Alleen door samen te werken houden we de boel 'in de benen'. Een relatief grote intensieve varkenshouderij, die nog steeds laat zien dat ze met een hoog niveau know-how en efficiënte bedrijfsvoering, ondanks kostprijsverhogende omstandigheden (duur voer en dure mestafzet), nog steeds in staat is om binnen Europa het slachtrijpe varken het goedkoopst te produceren, en een sterke vleesindustrie moeten gezamenlijk bewijzen dat ze op Europees niveau mee kunnen (bij export van 70% !!).

 • BW

  @info 141 ik wens Vion het allerbeste en hoop dat ze het redden. Maar om aan een dood paard te trekken, daar pas ik voor. Dat v Rooi het goed doet en Vion slecht zegt iets over de ondernemers die erachter zitten. Vroeger was het de Veecentrale, toen Dumeco en nu Vion. Het is altijd kommer en kwel. Op diverse vergaderingen werd er gewaarschuwd dat het niet kan wat ze deden. Maar de directie wist het altijd beter. En dat verwijt ik ze. Een beetje de grootte jongen uithangen en geen werk verzetten!!!

 • drikhend

  V Rooi heeft gezorgd dat hij er aan wint . Is het niet aan de inkoop kant dan aan de verkoop kant . Verder zal hij met strakke planning werken . Hij heeft het niet gekregen van het weggeven . Maar heeft zijn centen goed bewaard en geïnvesteerd . Vion heeft ook niets weggeven maar de centen gebruikt om snel groot te worden . En waarschijnlijk heeft VION meer moeten betalen voor de varkens dan dat ze konden omdat v Rooi en nog enkele familiebedrijven voor nog wat concurrentie zorgen in het binnenland . En VION dus niet de prijszetter is maar anderen VION volgen omdat deze niet te hoog inzet . En waarom zou je meer betalen als nodig is .

 • part

  Door VION zijn weer miljoenen Euro's in het putje verdwenen, voor de zoveelste keer. Het lijkt op een mestprobleem.
  Jabo

 • Ishtar

  Ik ben buitenstaander.
  Maar weet zeker dat de mentaliteit belangrijk is.
  VION is in mijn ogen glad, grootheidswaanzin om verschillende redenen.
  Als van Rooy relaliteits zin heeft, kosten goed in de gaten houdt, geen waanzin dingen doet en een goede prijs cq marktmacht richting retail kan geven is dat goed.
  Want vriend en vijand ergeren zich aan de retail macht anyhow.
  Ik ga niet zeggen dat iemand gelijk heeft want boeren met ZLTO hebben zelf voor de waanzin van VION gekozen door, dus een beetje zelfkritiek is zeker op zijn plaats, en groter als groter en wereld markt op zich zijn ook geen heiligmakende dingen etc etc.
  Maar volgens mij is qua mentaliteit alles beter als VION, om je te positioneren.

 • teus2031

  liever vion als van rooi sukkels

 • Mozes

  Teus2031, wat is jou bezwaar tegen van Rooi? Ik woon in het oosten van Nederland en ken van Rooi helemaal niet. Heb jij bepaalde ervaringen opgedaan met van Rooi? Geef eens een toelichting.

 • Biggemans

  Ik heb TEUS ook effe gegoogled, (teus2031 copieren/plakken) is een man die kortaf negatief reageert op kippen/koeien/varkens/akkers enz .

  Het ie zekers geen varkensman, anders had hij beter geweten

 • theo rovers

  goede zet deze stap, nu nog een internetwinkel beginnen en zelf het kant en klare kwalitiets vlees [geproduceerd door vakboeren] verkopen.
  dat zou vion ook moeten doen.
  kijken of de boeren dan een betere prijs krijgen, want dat verdienen we.

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.