Varkenshouderij

Nieuws 2838 x bekeken 4 reacties

Project ten einde met slacht van big 5566

Beers - Big 5566 is geslacht. Het leven van het dier is gevolgd door een journalist van De Gelderlander. Van de echo om de drachtigheid van moeders te controleren tot de dag van slachten.

Waarom? Omdat de journalist, die zelf geen vlees eet, meer wilde laten zien van de varkenshouderij. "Vlees eten of niet, beide is een keuze. Big 5566 is geen veganistenpropaganda, maar gewoon, ja, een beeld van een varken."

Varkenshouder Gerbert Oosterlaken, eigenaar van big 5566 laat de lezer zelf oordelen over het leven en het lot van het varken. Of zoals Gerbert zegt: "Het maakt me niet uit wat mensen vinden, als ze er maar over nadenken." Woensdagochtend rond 7.30 uur is big 5566 in bij Vion in Apeldoorn geslacht. Donderdagavond is er een discussieavond over het leven van big 5566 in de stal van Oosterlaken in Beers.

 

 

Jolanda Mijs

Laatste reacties

 • mylle

  Typisch iets voor een verwende maatschappij, mijn vader is 85 jaar, veel honger gezien in zijn jonge jaren. Men beseft niet hoe goed men het heeft !

 • trijnie

  Maar mylle, het is toch goed als mensen, verwend of niet, kunnen zien hoe het reilen en zeilen van een varken en houderij in zijn werk gaat?

  Laatst was er een project, over een bepaald voedsel, een croquet geloof ik. En daar werd helemaal gevolgd wat voor ingrediënten daar in gingen, dat was best wel iets om eens bij stil te staan.

 • donkersmelkvee

  iedereen zou van kinds af aan moeten weten hoe zijn of haar voedsel tot stand komt. dan hebben ze op latere leeftijd niet zoveel praatjes en weten ze niet alles beter maar accepteren ze meer.

  Mijn ouders hebben als kind zelf geholpen bij de huisslacht van varkens. Dat is nu ondenkbaar...

 • gerry 1

  @ donkersmelkvee die thuisslacht gebeurt in belgie nog zeer vaak.gewoon een slachbewijs halen bij de gemeente en dan kan het,wel enkel bij varkens geen koeien of schapen

Of registreer je om te kunnen reageren.