Parijs – De Franse consument eet de laatste maanden weer wat meer varkensvlees dan een jaar geleden. Dat gaat ten gunste van de invoer, die in de periode januari tot en met mei met 5 procent is toegenomen.
De varkensproductie in Frankrijk begint weer een stijgende lijn te vertonen, na tijdenlang onder het niveau van vorig jaar te hebben gelegen. In mei werden 5 procent meer dieren geslacht, in juni lag dat volgens voorlopige cijfers op 4 procent. Over de eerste vijf maanden van dit jaar komt de varkensslacht daarmee uit op bijna 10,2 miljoen dieren, dat is nog niet 1 procent lager dan een jaar eerder. De invoer van levende varkens lag in deze periode weliswaar 37 procent lager op 63.015 dieren maar de invoer van varkensvlees nam juist met ruim 5 procent toe naar 256.500 ton. Tegelijk kon Frankrijk zelf tot en met mei 290.200 levende varkens uitvoeren, een toename met bijna 22 procent, terwijl de export van varkensvlees met 270.000 ton op hetzelfde niveau bleef als vorig jaar.
Laatste reacties
Reageren? Login hier
Of registreer je om te kunnen reageren.