Varkenshouderij

Nieuws 2555 x bekeken 2 reacties

Duitse varkensprijs onveranderd

Tönnies noteert evenals vorige week € 1,80. Al blijft de prijs gelijk, we blijven daarmee wel op het hoogste Duitse prijsniveau van de afgelopen 10 weken zitten. Vion Nord noteert ook €1,80 evenals de Vereinigungspreis.

Al is het begin deze week een aantal dagen minder goed weer geweest, over het algemeen blijft het goed barbecueweer. Samen met de lichtere varkens die geleverd worden doordat vleesvarkenshouders de rantsoenen in verband met het soms zeer warme weer enigszins naar beneden toe bijstellen, draagt dit bij aan een nog krapper aanbod van vlees momenteel. Sommige varkenshouders stellen de levering uit in verband met wellicht nog hogere prijzen voor de dieren. Dat heeft ook invloed op het prijsniveau.

Laatste reacties

  • w v gemert

    Juist de combinatie van lichtere varkens met goede afzet zou in een goed functionerende markt automatisch een hogere prijs opleveren. Nogmaals een bevestiging dat de vrije markt niet meer (kan ) werkt.

  • jan hien

    er is geen een bedrijf die leveren uit stelt met dit weer je bent blij dat je geleverd heb en er weer wat lucht komt ruimte komt bij de zware varkens en zo snel mogelijk biggen er in anders ga je de volgende ronden weer met kerst leveren

Of registreer je om te kunnen reageren.