Varkenshouderij

Nieuws 1695 x bekeken 3 reacties

Agridirect: weinig animo voor biologische varkenshouderij

Roggel - Slechts weinig varkenshouders zijn van plan eventueel biologisch te gaan boeren. Dat concludeert onderzoeksbureau Agridirect uit een onderzoek.

Het bureau stelde aan 426 varkenshouders de vraag of of ze gangbaar of biologisch boeren. Onder de 426 varkenshouders waren er negen (2,11 procent) met een biologische bedrijfsvoering. Aan de overige bedrijven is gevraagd of er plannen zijn voor omschakeling. Agridirect kreeg van 162 bedrijven antwoord, waarvan er één (0,62 procent) aangaf dat inderdaad van plan te zijn. Zes bedrijven (3,7 procent) gaven aan niet te weten of ze dat gaan doen. De overige 155 bedrijven (95,7 procent) gaven aan geen plannen te hebben voor omschakeling.

Laatste reacties

  • bertes

    je hebt 60 bio-bedrijven. als 0,5% van de 3000 gangbaar naar bio gaan. krijgen we er 15 bij. dat is veeeeeeel te veeeeeeel.

  • anton1937

    Twintig jaar geleden heb ik in opdracht van de Rijksoverheid een onderzoek gedaan naar de levenskansen van de biologische varkenshouderij. De uitkomst is nog steeds hetzelfde de overlevingskansen, zijn zeer gering. De varkenshouderij moet bereid zijn, diervriendelijker en milieubewuster te produceren, dan is er geen behoefte meer aan b.v biologisch vlees. En is het gezeur van wakker dier etc over en wordt het inkomen van de beter.

  • hansvdhoek

    Er is een markt voor biologisch varkensvlees. En er is een markt voor vlees dat komt van biggen die zonder anti-biotica zijn gegroeid. Iedere gangbare varkenshouder kan een steeds groter deel van zijn biggen vrij van anti-biotica afleveren. Maar dan is traceerbaarheid in het slachthuis noodzakelijk, zodat het vlees van het ene dier anders verkocht wordt (en een betere prijs oplevert) dan van het andere dier. Daar bestaat sinds kort een oplossing voor.

Of registreer je om te kunnen reageren.