Varkenshouderij

Nieuws 2695 x bekeken 9 reacties

Tönnies verhoogt varkensprijs met 2 cent

Rheda Wiedenbrück - Het Duitse varkensvleesbedrijf Tönnies corrigeert zijn forse prijsdaling van vorige week vrijdag vandaag weer met 2 cent per kilo. Het veroorzaakte een week geleden veel woede in de Duitse varkenssector met zijn prijsverlaging van 6 cent naar €1,66 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij exclusief btw.

Duitse varkenshouders en -handelaren waren het totaal niet eens met deze in hun ogen te forse prijsval. Zij hielden de daling van hun eigen noteringen beperkt tot 2 cent per kilo. Daarmee kwam de prijs van de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch op €1,70 per kilo franco slachterij.

De Vereinigung verlaagt haar prijs vandaag weer met 2 cent. Daarmee komt de notering op €1,68 per kilo. Afgelopen dagen zag het ernaar uit dat de prijsdaling groter zou uitpakken. Door de gunstige weersvoorspellingen voor dit weekeinde blijft de prijsval beperkt. Consumenten kopen daardoor meer varkensvlees voor de barbecue.

Door de correctie komt Tönnies weer op hetzelfde niveau als de Vereinigung.

Laatste reacties

 • LuiLeiter

  ook tönnies moet met de kop onder de arm un met het geopend knip op de boer toegaan!!!

 • boerkebrabant

  droog gooien dat poetins vriendje, ik denk dat met volgende week maar 80% van het normale aantal varkens, dat je ze elders met gemak kwijt kunt, overigens heeft vion deze week ook weer de plank volledig mis geslagen met die - 6, maar ja die zijn gewoon niet in staat om de prijs positief te beinvloeden.

 • fjam

  droog gooien???? ik zou zeggen laat hem maar gaan douchen!!!

 • niet

  ja eerst effe snel min 6 doen en nu weer plus 2 weer drie weken verder om de 6 cent erbij te hebben. Waarom nog aan tonnies leveren als er andere alternatieven zijn!!!! Net als fjam zegt droog gooien!!!!

 • Biggemans

  weer zo'n mooie hollandse foto, ik krijg per direct zin om de BBQ aan te steken , maar dan anders........ BAH

 • pietje31

  Als tonnies prijszetter wil zijn en voorop wil lopen met dalingen, is er maar een manier , en dat is beperkt leveren.
  Andere slachterijen kunnen ze gebruiken, hoe minder aanbod bij tonnies, hoe sneller de prijs zal stijgen. De andere volgen deze ontwikkelingen dan wel.
  Als je ruggegraat hebt dan droog leggen. Het is voor jullie eigen bestwil.

 • braakman.tap1

  Foto komt van Hilckmann Nijmegen. Even gegoogeld. :)

 • boerkebrabant

  ja, ik kan tonnies niet droog leggen, want ik lever aan een ander slachthuis, eentje die deze week als eerste - 4 deed, en zo de schade toch nog wat beperkt weet te houden. een oproep aan alle nederlandse varkenshouders die wel aan tonnies leveren, geef hem eens geen varkens, elders kan je ze met gemak leveren.
  het is gewoon een arrogante prijsdrukker, die telkens probeert om ondanks een bijzonder laag aanbod toch de prijs te drukken. denk niet wat ik doe maakt niet uit, samen sta je sterk, maar begin bij jezelf

 • drientje

  Is de Tonnies niet groot geworden door onderbetaalde buitenlandse medewerkers en vervolgens geen premie over de lonen te betalen?

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.