Varkenshouderij

Nieuws 1741 x bekeken 1 reactie

'Porc Royal geen rechtsopvolger Family Farmers in juridische strijd Fortmont'

Den Haag - Porc Royal BV, een bedrijf van varkenshouder Leon Knoops, kan niet optreden als rechtsopvolger van Family Farmers BV in de zaak over vestiging van een groot varkenshouderij bedrijf in LOG Fortmont in de gemeente Twenterand.

Dat verklaart de afdeling Bestuursrecht van de Raad van State in een vonnis over het aangetekend beroep van Porc Royal BV tegen een uitspraak van de rechtbank Almelo over de vestiging van een varkensbedrijf in Fortmont.

De uitspraak betekent hoogstwaarschijnlijk dat er een eind komt aan de jarenlange strijd voor de vestiging van een groot varkensbedrijf in LOG Fortmont.

Family Famers kwam in 2007 met plannen naar buiten voor de vestiging van twee varkensbedrijven met 20.000 varkens in het LOG Fortmont in de gemeente Twenterand. De plannen stuitten op groot verzet van de omgeving. Ook de gemeente wilde niet meewerken aan het plan. Op 1 december 2008 weigerde het college om Family Farmers vrijstelling en bouwvergunning te verlenen voor de eerste fase van het plan, de bouw van één van de twee geplande bedrijven. Op 18 april vorig jaar verklaarde de rechtbank het ingestelde beroep van Famly Farmers niet ontvankelijk. In januari vorig jaar was Family Farmers failliet gegaan. Porc Royal gaf toen aan dat zij in plaats van Family Farmers het geding wilde voortzetten. De rechtbank verklaarde dat beroep niet ontvankelijk. Die uitspraak is nu door de Raad van State bevestigd.

Leon Knoops, de man achter Family Famrers en Porc Royal, reageert teleurgesteld. Inhoudelijk wil hij niet op de uitspraak in gaan. "Ik beraad me met mijn juristen over vervolgstappen", is het enige wat hij kwijt wil over de zaak.

Eén reactie

  • anton1937

    Grote bedrijven zijn niet nodig voor een gezonde varkenshouderij.de norm van 5000vleesvarkens imprimatur.

Of registreer je om te kunnen reageren.