Varkenshouderij

Nieuws 2237 x bekeken 2 reacties

Duitse varkensprijs maakt pas op de plaats

Oldenburg – De Duitse Vereinigungspreis voor vleesvarkens blijft deze week onveranderd op €1,80 per kilo. De slachterijen gaan daarin mee. Een verdere prijsstijging zit er op dit moment na de forse verhogingen in de afgelopen twee weken niet in, verklaart de noteringscommissie.

Het varkensaanbod blijft krap en de varkens groeien minder snel met dit hete weer. Slachterijen blijven aan de andere kant gretig varkens aan de haak te slaan. Op de vleesmarkten zijn grillproducten en hammen duidelijk duurder verkocht, constateert de Duitse bond van vleesvarkenshouders. Toch is de vraag vanuit de detailhandel wat minder sterk. Dit heeft tot gevolg dat de markt de prijsstijging van de afgelopen twee weken aan het verteren is en dat er voor de komende week volgens de ISN even geen verdere prijsstijging inzit.

Laatste reacties

  • zeugenstal

    jammer

  • kacheltje

    Zullen we afspreken om de prijs niet te laten zakken,' als dat er niet in zit'?
    Firma list en bedrog.

Of registreer je om te kunnen reageren.