Varkenshouderij

Nieuws 2770 x bekeken 3 reacties

Beursprijs varkens stijgt 1 cent

Zoetermeer - De beursprijzen van vleesvarkens van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee voor volgende week zijn met 1 cent verhoogd. De notering voor geslachte varkens steeg vrijdagavond zodoende naar €1,65 per kilo. Een krap aanbod zorgt voor enig herstel, na de fikse prijsdaling van vorige week.

De prijsontwikkeling van de Nederlandse beursprijs loopt weer helemaal in de pas met de prijsontwikkeling in Duitsland. Het Duitse vleesconcern Tönnies werd vrijdag weer vriendjes met de noteringscommissie van de Vereinigungspreis door het prijsniveau van de Vereinigungspreis te accepteren. De Vereinigungspreis daalde met twee cent naar €1,68 per kilo. Daarmee komt de prijs van Tönnies nu twee cent hoger uit dan een week geleden.

"De stemming in de varkensmarkt verbetert elk uur", signaleert de Duitse bond van varkenshouders ISN. Dat de Vereinigungspreis deze week toch een min laat zien, heeft volgens de ISN alles te maken met de onzekerheid die de slachterijen hebben veroorzaakt met hun forse prijsverlaging van afgelopen week.

De afzet van biggen kan nog wel een flinke impuls gebruiken. Toch lijken de prijzen zich op dit moment te stabiliseren. De beursprijs ging weliswaar nog met 50 cent omlaag naar 31 euro, de NVV hield de notering onveranderd op 41 euro.

De beursprijzen voor zeugen zijn onveranderd gebleven op €1,21 voor geslacht en €0,99 voor levend.

Laatste reacties

  • fjam

    tsja hoe NVV de biggenprijzen benaderd weten we onderhand wel,daar worden we niet koud of warm meer van.

  • dekil

    De NVV loopt met zijn biggenprijzen mooi in de pas met de andere noteringen. Alleen de beursprijs van biggen die wijkt af!

  • koestal

    Dat schiet niet erg op

Of registreer je om te kunnen reageren.